Musica Barcensis - Râșnov - 2 august 2014

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Râșnov

Vezi Programul Concertului

Concert susținut de Penta Pneuma (Germania)

Cvintetul de suflători Penta Pneuma s-a fondat în anul 1999, existând deja de câțiva ani fără să aibă un nume propriu. Toți membrii ansamblului vin din zona Chemnitz.
Numele cvintetului Penta Pneuma derivă din greaca veche și înseamnă “cinci sufluri”. În greaca modernă, “pneuma” respectiv “πνευμα” înseamnă “plămân” sau “aer”, însă în greaca veche același cuvânt reunește și alte noțiuni interesante și filozofice – cuget, sens, minte sau suflu.
La începuturile noastre comune ca muzicieni ne-am concentrat pe operele unor compozitori clasici precum Anton Reicha și Franz Danzi. În anii următori am început să prelucrăm unele compoziții ale lui George Bizet și Gabriel Fauré și în paralel ne-am axat pe compozitori romantici care nu vizau neapărat interpretarea printr-un ansamblu cu instrumente de suflat din lemn.

Însă și muzica contemporană are pentru noi un rol important, de exemplu opera ungurului Ferenc Farkas.
»penta pneuma« cântă la diverse ocazii, începând cu inaugurări și deschideri de spectacole până la evenimente care marchează un jubileu.
Un aspect important pentru noi este propria organizare de concerte. Programele noastre variate răsună mai ales în bisericile din regiunea Chemnitz, dar nu numai.

penta-pneuma

Programul concertului

Ansamblul Penta Pneuma va prezenta un program special pentru copii. Muzicienii din Chemnitz (Germania) îi vor purta pe cei prezenţi prin povestea muzicală „Petrică şi lupul” de  Serghei Prokofiev, în aranjament pentru cvintet de suflători, avându-l ca narator pe Klaus Philippi.

 

Top