Festivalul Musica Barcensis 2015 - 16 august - Prejmer

Corul de tineret Bach al Bisericii Evanghelice C.A.

Ora: 17.00

Locația: Biserica Fortificată Prejmer

Corul de tineret Bach a fost un oaspete permanent al concertelor din Prejmer, propunând în fiecare an un repertoriu nou , în diferite distribuții. În acest an vom audia în premieră lucrarea Little Jazz Mass a compozitorului Bob Chilcott – alături de alte lucrări de G. Faure, F. Mendelssohn.

Corul de tineret Bach al Bisericii Evanghelice C.A. (Honterusgemeinde) a fost înființat în anul 1993 de către Eckart Schlandt, ca adăugire la corul “mare” Bach. Începând cu anul 2004, Steffen Schlandt este dirijorul, atât al corului de tineret, cât și al corului mare Bach. Cântăreții au alcătuit împreună, un repertoriu ce cuprinde intonări pentru 4 până la 8 voci, din perioada Evului Mediu până la modernism. Cei aproximativ 20 de membrii fac parte din 6 confesiuni şi vorbesc trei limbi materne.

Corul de tineret Bach a participat, înainte de toate, la răspândirea repertoriului sacru prin concerte în Transilvania, apelând totodată la bogata zestre de tradiție muzicală locală.

În ultimii ani au fost create două DVD-uri și patru CD-uri, care conțin piese necunoscute și uitate, fiind readuse astfel la lumină. Totodată, corul de tineret Bach dorește să atragă atenția asupra valorosului și amenințatului peisaj organistic transilvănean, oferind numeroase concerte caritabile pentru susținerea proiectelor de restaurare.

Ca semn al aprecierii sale generale, corul de tineret Bach a fost invitat în turnee locale și în străinătate (München, Dresden, Zürich, Winterthur, Ulm, Stuttgart ș.a.). Corul reprezintă, fără urmă de îndoială, diversitatea colorată culturală a Transilvaniei și a României.

Programul concertului

Knut Nystedt (1915-2014) – Laudate

Bob Chilcott (*1955) – “A Little Jazz Mass”
Kyrie – Gloria – Sanctus – Benedictus – Agnus Dei

Claude Debussy (1862-1918) – “Beau Soir” – “Romance” – “Nuit d´etoiles”

Felix Mendelssohn (1809-1847) – Psalm 22
“Mein Gott, warum hast du mich verlassen”/
“Dumnezeul meu pentru ce m-ai părăsit?”

Gabriel Fauré (1845-1924) – Requiem op. 48   

Introitus: Requiem aeternam – Kyrie
Offertorium: Domine Jesu Christe
Sanctus
Pie Jesu
Agnus Dei
Responsorium: Libera me
In paradisum

 

Jugendbachchor
Cvartetul Gaudeamus & friends
Cristina Radu – Sopran
Dan Popescu – Bas
Conducerea muzicală: Steffen Schlandt

 

Top