Festivalul Musica Barcensis 2015 - 26 iulie - Bartolomeu

Concert de Orgă, Nai, Sopran, Mezzosopran

Ora: 19.00

Locația: Biserica Sf. Bartolomeu, Brașov, Strada Lungă nr. 251

Acest concert propune o distribuție inedită – folosirea naiului alături de orgă. Orga este de fapt un nai mai mare, sau mai bine zis – o multitudine de naiuri. Solistele sunt membre ale corului Operei din Brașov și se dedică cu predilecție muzicii bisericești. 

Orgă – Paul Cristian
Nai – Cristina Petcu
Sopran – Andreea Gurguiatu
Mezzosopran – Diana Gheorghiciuc

Paul-Alexandru Cristian s-a născut la Brașov în anul 1976. A studiat pianul la Liceul de Muzică din Brașov cu prof. Mirra Popescu. Din anul 1995 a început studiul orgii cu prof. Eckart Schlandt la Facultatea de Muzică a Universității “Transilvania” Brașov, obținând în anul 2000 diploma de licență. Pe perioada studiilor a participat la cursuri de măiestrie artistică pentru orgă cu profesorii Ludger Lohmann și Christoph Krummacher, cursuri de clavecin și continuo cu profesorii Jesper Christensen și Maria Bräutigam, cursuri de improvizație cu prof. Martin Strohhäcker, cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Jan Kleinbussink.
În perioada 2001 – 2004 a urmat cursuri de masterat în orgă la Conservatorul din Lausanne (Elveția) la clasa prof. Jean-Christophe Geiser, unde a absolvit în urma unui recital susținut la Catedrala din Lausanne în iunie 2004. Dintre numeroasele recitaluri susținute în România și străinătate menționăm pe cele susținute la Lausanne, Brașov, Sibiu, Istanbul, Roche (Elveția). Pe lângă activitatea de organist, susține o bogată activitate camerală în mai multe formații de muzică veche (“Codex”, “Georgius”) cu care a  participat la festivalul de artă medievală. În perioada 2002 – 2004 a fost organist titular la biserica La Sallaz/Vennes din Lausanne (Elveția), din 2004 fiind organist la biserica Sf.Bartolomeu din Brașov.

Cristina Petcu, este absolventă a clasei a IX-a a Liceului de Muzica ”Tudor Ciortea” din Brașov, studiază naiul din anul 2010 la clasa domnului profesor Victor Ionescu. Până în prezent a participat la diferite concursuri, olimpiade, emisiuni și concerte. Din anul 2014 face parte din Bachchor și Jugendbachchor, ansamblurile corale ale Bisericii Negre.

Andreea Gurguiatu a absolvit cursurile de canto ale Facultăţii de Muzică Braşov. Pe parcursul anilor de studenţie a participat la numeroase concerte şi recitaluri, din Brașov și din țară.

În prezent este  artist liric operă  în Corul Operei Braşov, unde pe lângă activitatea corală, a  participat la festivaluri și recitaluri unde a avut o apariție deosebită.

Diana Gheorghiciuc a studiat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania Brașov, secţia Interpretare Muzicală-Canto. A participat la numeroase concerte, festivaluri  si concursuri in România, Grecia, Austria, Franţa, Bulgaria, Italia, câștigând și premii.

În prezent activează ca profesor în invăţământul preuniveristar la Fundaţia Pro Vita Christiana-Sf.Ecaterina

Programul concertului:

 1. J. S. Bach – Air (nai, orgă)
 2. A. Scarlatti – “Salve, Regina” (sopran, mezzosopran, orgă)
 3. J. S. Bach – Aria “Quia respexit” (sopran, orgă)
 4. Fr. Schubert – “Ave Maria” (nai, orgă)
 5. G. Fauré – “Pie Jesu” (sopran, orgă)
 6. G.F. Händel – “He was despised” (mezzosopran, orgă)
 7. W.A. Mozart – Elvira Madigan (nai, orgă)
 8. G.F. Händel – “Ombra mai fu” (mezzosopran, orgă)
 9. A. Scarlatti – “Et Jesum benedictum” (sopran, orgă)
 10. ***Doină (nai)
 11. A. Vivaldi – “Laudamus te” (sopran, orgă)
Top