Festivalul Musica Barcensis 2016 - 25 iunie - Excursie în Țara Bârsei

Excursie muzicală pe urmele constructorului de orgi Karl Einschenk

Data: 25 iunie 2016 

Avanpremieră a festivalului MUSICA BARCENSIS – Excursie în jurul Brașovului cu vizitarea bisericilor cu orgi construite de meșterul brașovean.

Anul acesta, când se împlinesc 120 ani de existență neîntreruptă a firmei de instrumente muzicale Einschenk, vă propunem o excursie de o zi în jurul Brașovului pentru vizitarea orgilor construite de fondatorul firmei, Karl Einschenk.

Plecarea se va face la ora 9:00 de la Poarta Schei din Brașov spre orgile din Chichiș, Reci și Moacșa, aflate în biserici reformate. Vizita continuă la Cristian unde va răsuna un instrument interesant, modernizat și mărit de Einschenk în perioada interbelică și restaurat în 2016.

După-amiaza este rezervată orgilor Einschenk din Brașov, care se află în Biserica Unitariană și în Biserica Evanghelică Blumăna. O scurtă vizită la atelierul firmei, aflat din momentul fondării pe strada Nicolae Bălcescu, va fi de asemenea inclusă în programul zilei. Toate orgile, fie ele mai mari sau mai mici, renovate sau în stare precară, vor fi prezentate prin micro-recitaluri de organista Ursula Philippi.

Fragmente de text din jurnalul lui Karl Einschenk, citite în diversele biserici, vor ilustra momente interesante din cariera și din viața fondatorului firmei. Excursia va dura până în jurul orei 20:00.

Masa de prânz se va servi într-un restaurant la malul lacului Reci, iar la Cristian va fi o pauză de cafea. Aceste costuri vor fi suportate de către fiecare participant.

Toate cele 56 de locuri rezervate pentru această excursie au fost ocupate.

Mulțumim celor care au confirmat și îi așteptăm în 25 iunie, la ora 9:00.

Harta Excursie muzicală pe urmele constructorului de orgi Karl Einschenk

Top