Festivalul Musica Barcensis 2016 - 6 august - Râșnov

Concert de orgă și voce

Marius Orăș – orgă

Anca Cecilia Păuleț – sopran

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Râșnov, Str. Republicii

Concertul cuprinde piese de orgă solo şi lucrări de muzică sacră pentru soprană cu acompaniament de orgă, aparţinând unor compozitori din Barocul muzical, până la autori contemporani.

Născut la Constanţa, organistul Marius Orăş a absolvit studiile muzicale la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cu diplomă de licenţă, specializare orgă, în anul 2011. În cadrul aceleiaşi universităţi, a urmat un curs de masterat, specializarea orgă, pe care l-a finalizat în 2013, prin susţinerea lucrării de disertaţie. Până în prezent a susţinut concerte în România, la Bucureşti (Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică, Catedrala Romano-catolică „Sf. Iosif”, Biserica „Sf. Tereza”, Mănăstirea „Sf. Agnes”), la Reghin (jud. Mureş) şi la Cisnădie (jud. Sibiu), în Elveţia, la Locarno (Biserica „Sf. Anton Abate”) şi în Germania, la Koblenz, Boppard, Kettig şi Mülheim. În prezent, este organist la Biserica „Sf. Tereza” din Bucureşti şi profesor de orgă şi acompaniament liturgic la Institutul Ecumenic de Muzică Sacră din Bucureşti.

Soprana Anca Cecilia Păuleţ a studiat la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi la Liceul de artă „George Apostu” din Bacău. Este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (2016), la clasa de canto a profesoarei Georgeta Stoleriu. A susţinut recitaluri şi concerte în Bucureşti şi în ţară. Alături de organistul Marius Orăş, a susţinut recitaluri la bisericile evanghelice din Reghin şi Mediaş.
Concert organizat în cadrul stagiunii “Musica Barcensis” 2016, în parteneriat cu Festivalul de Film Istoric Râşnov.

Programul concertului:

J. S. Bach – Preludiu și fugă în do minor BWV 549

F. Durante – Virgin, tutt’amor

G.B. Pergolesi – Vidit suum

J. S. Bach – Quia respexit

J. S. Bach – Preludiu și fugă în la minor BWV 543

L. Luzzi – Ave Maria

Anton Pann – Tatăl nostru

Rossini – O salutari hostia

G. Belier – Toccata (re minor)

Petro Mascagni – Ave Maria

 

 

Top