Artişti de peste hotare la Musica Barcensis

A doua săptămână a festivalului Musica Barcensis, ediţia a V-a, propune publicului o întâlnire muzicală cu două regiuni europene, prin prezenţa muzicienilor din Polonia şi Germania. 

Sâmbătă, 12 iulie, de la ora 18:00, Biserica fortificată Hărman va fi gazda concertului de orgă susținut de Jerzy Kukla (Polonia). Organistul este inițiatorul a numeroase festivaluri și cicluri de concerte, iar la Hărman va interpreta un repertoriu care cuprinde lucrări de J. P. Sweelinck, J. S. Bach şi Padre Davide da Bergamo, alături de piese din repertoriul polonez. Cei prezenţi la concert vor avea ocazia de a asculta orga bisericii din Hărman, construită în anul 1799 de către meşterul Johann Prause, venit în Ţara Bârsei din Silezia (regiune din actuala Polonie). 

Duminică, 13 iulie, de la ora 19:00, în Biserica Sf. Bartolomeu va concerta ansamblul baroc Hortus Musicus, format din muzicieni din Dresda, Leipzig, Cluj-Napoca şi Braşov. Ulrike Titze (vioară), Guido Titze (oboi), Dóra Király (blockflöte/fagot), Csata István (viola da gamba) şi Paul Cristian (clavecin) vor readuce la viaţă sonorităţi din muzica veche pentru publicul braşovean.

Intrarea la ambele concerte este liberă.

Programul festivalului aici

news-10-iul-2014

Top