Începe Festivalul Musica Barcensis

Cea de-a V-a ediţie a festivalului Musica Barcensis se va desfăşura în perioada 5 iulie – 31 august 2014, în bisericile fortificate din Vulcan, Hărman, Ghimbav, Râșnov, Codlea, Prejmer şi în două dintre Bisericile Evanghelice din Braşov: Bartolomeu şi Sfântul Martin. La fiecare sfârșit de săptămână brașovenii și turiștii sunt invitați să ia parte la concertele de muzică sacră, departe de agitația urbană, în spaţii istorice.

Ediția din acest an, organizată de Fundația pentru Cultură și Patrimoniu Forum ARTE, Bisericile Evanghelice C.A. din Brașov (Biserica Neagră), Bartolomeu, Vulcan, Hărman, Ghimbav, Râșnov, Codlea, Prejmer, cu sprijinul Primăriei Oraşului Râşnov, aduce în fața publicului 18 concerte de muzică clasică, care doresc să valorifice tezaurul patrimonial al zonei. Pe lângă concertele în care orgi restaurate în ultimii şapte ani îşi pot face auzit glasul, organizatorii au pregătit un program divers care va cuprinde muzică de cameră în diferite distribuții,ansambluri vocale și vocal-instrumentale din țară și străinătate.

Coordonat de organiştii Paul Cristian şi Steffen Schlandt, festivalul a crescut de la an la an, oferind publicului în acest an concerte în fiecare sâmbătă şi duminică din lunile iulie şi august. „Şi în cea de-a V-a ediţie dorim să venim cu o alternativă la concertele tradiţionale, unde publicul să experimenteze excursia de week-end împletită cu experienţa culturală”, a declarat Steffen Schlandt.

Top