Expoziţie de caligrafie și pictură figurativă. Costume renascentiste

Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE şi Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului vă invită să vizitaţi expoziţia „Caligrafie şi pictură figurativă. Costume renascentiste” deschisă în perioada 22 iulie – 15 august. Expoziţia aduce în faţa publicului lucrările a două artiste braşovene: surorile Renate Mildner-Müller şi Edith (Mildner) Schlandt.

Renate Mildner-Müller s-a născut în anul 1940 la Brașov. Între anii 1960 și 1966 a studiat la Academia de Arte vizuale “Ion Andreescu” din Cluj. În anul 1977 a emigrat în Germania, unde s-a stabilit în zona Stuttgart. Experiența de peste 10 ani din România a recomandat-o pentru a activa în cadrul diferitelor școli populare de artă. A participat la numeroase expoziţii și a primit premii pentru ilustrarea de cărți, design de afișe și grafică liberă. Este membră a Asociației artiștilor plastici, a InterART, Ars scribendi. Elementul cheie al artei sale este simbioza dintre pictura figurativă și caligrafie.

Edith (Mildner) Schlandt a absolvit liceul pedagogic din Sibiu unde a urmat şi cursurile şcolii populare de artă la clasa prof. Kaspar Teutsch. A ilustrat diferite manuale şi cărţi pedagogice de specialitate. Din anul 1993 s-a ocupat de combinarea culorilor la diferite materiale textile şi a început să croiască costume de epocă. Unele dintre aceste costume au fost expuse la diferite expoziţii în Sf. Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

Programul de vizitare al muzeului:

  • Marţi – Duminică 10.00 – 18.00;
  • Luni – închis.

Tarife vizitare:

  • Adulţi – 7 lei;
  • Pensionari – 3 lei;
  • Elevi/studenţi – 1.5 lei;

Top