Festivalul Musica Coronensis. Ediția a XII-a.

Musica Coronensis

A inceput cea de-a XII-a ediţie a festivalului Musica Coronensis, festival care se va desfăşura la Braşov între 30 septembrie şi 5 octombrie 2014. Organizat de Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov, Ambasada Germaniei la Bucureşti, Primăria Municipiului Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, festivalul are ca scop promovarea muzicii braşovene şi a artiştilor locali.

Ediţia din acest an a festivalului propune braşovenilor evenimente culturale diverse şi readuce în atenţie vechi tradiţii muzicale. Concertul inaugural va coincide cu închiderea Stagiunii de orgă de la Biserica Neagră, când publicul va avea ocazia să asculte în primă audiţie lucrări uitate ale compozitorului braşovean Egon Hajek. Un eveniment special va fi concertul susţinut de maestrul Horia Mihail, care va inaugura pianul de concert Steinway al Universităţii „Transilvania”.

Ceremonia dezvelirii plăcii comemorative a compozitorului, dirijorului şi pedagogului braşovean Gheorghe Dima reprezinta o ocazie de sărbătoare pentru oraşul nostru în ziua de 4 octombrie, iar duminică la prânz tradiţia muzicală a fanfarelor de acum 100 de ani va fi renăscută prin concertul de promenadă din Parcul „Nicolae Titulescu”. Festivalul va avea parte şi de o primă audiţie locală a integralei concertelor pentru două piane de Antonio Soler, în interpretarea pianiştilor Corina Ibănescu şi Viniciu Moroianu, iar participarea internaţională nu va lipsi nici de la această ediţie, ansamblul Trikolon din Austria susţinând un recital cameral.

„La închiderea ediţiei a XII-a a festivalului Musica Coronensis dorim să-i invităm pe braşoveni într-o incursiune muzicală şi vizuală prin istoria muzicii braşovene. Duminică după-amiază, la Sala Patria, 70 de muzicieni şi ansambluri locale vor prezenta compoziţii care se leagă de vechea cetate Corona, din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre”, a declarat Steffen Schlandt, coordonatorul festivalului şi cel care va fi moderatorul concertului „O istorie muzicală a Braşovului”.

Intrarea va fi liberă la toate evenimentele festivalului.

Detalii despre concerte se vor găsi pe pagina oficială a festivalului: www.musica.coronensis.ro, iar caietul festivalului va fi distribuit gratuit la fiecare eveniment programat.

Top