Festivalul Musica Barcensis 2015 - 5 iulie - Bartolomeu

Corul Campanella

Ora: 19.00

Locația: Biserica Sf. Bartolomeu, Brașov, Strada Lungă nr. 251

Vezi Programul Concertului

Corul CAMPANELLA a luat ființă în anul 2010, în cadrul Liceului de Arte Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe. În acești patru ani, corul a dobândit un renume impresionant chiar și pe plan internațional. Repertoriul ansamblului format din aproape patruzeci de elevi ai claselor V-X este alcătuit din piese cu un registru foarte variat, de la cele clasice, trecând prin gospel, până la prelucrări de folclor muzical. Dirijorul corului este prof. Lőfi Gellért Attila, director al Liceului de Arte Plugor Sándor.

În anul 2013, corul CAMPANELLA a cucerit ”Premiul pentru cea mai bună interpretare a pieselor contemporane” și ”Premiul publicului” la Festivalul Internațional al Corurilor de Copii de la Komló (Ungaria).

Corul de copii CAMPANELLA participă la proiectul Cantus Mundi, un program de integrare socială pentru copii ce provin din toate mediile sociale al României. El folosește muzica corală ca instrument educativ și interpretativ. Punerea în practică a acestui proiect se realizează prin intermediul Corului Național de Cameră ”Madrigal” care își asumă rolul de a coopta și centraliza participarea instituțiilor naționale și internaționale interesate în a stimula impactul unui astfel de proiect. Ideea proiectului aparține dirijorului Ion Marin, inspirat de programele de acest gen din lume – El Sistema din Venezuela, Superar-Austria.

Programul concertului

 1. Brita Falch Leutert– Ave Maris Stella
 2. Halmos László –Jubilate
 3. Kocsár Miklós Salve Regina
 4. Keith Hampton Praise His Holly Name
 5. Bob Chilcott Can you hear me?
 6. Karai József Sárközi karikázó (Solist: Hajdu Csengi)      
 7. Harold Arlen Over the rainbow (Dirijează: Fábián Apolka)
 8. Oscar Peterson Hymn To Freedom
 9. Robert Sound –If you`re happy
 10. Brendan Graham –You Raise Me Up
 11. Mervyn Warren –Joyful, Joyful (Solist: Hajdu Csengi)
 12. Karl Jenkins –Cantate Domino
 13. John Leavitt Festival Sanctus

Dirijor: Lőfi Gellért

Acompaniament: Orchestra de cameră Szerenád şi formaţia de jazz a Liceului de Artă Plugor Sándor

Campanella

Top