Musica Barcensis - 2018 - 30 Iunie - Excursie în zona Rupea

 

Excursie muzicală în zona Rupea

Ora: 8.00

Locul de plecare: Poarta Schei

Excursie muzicală în zona Rupea

Excursia muzicală din 30 Iunie a acestui an poartă numele „Rund um Reps” – „Rupea și împrejurimi” și va fi moderată, ca și în anii precedenți, de muzicienii Ursula și Kurt Philippi.

Vom pleca dimineața din Brașov (Poarta Schei – ora 08.00) și vom cunoaște poveștile locurilor, oameni dedicați, sunetul orgilor istorice și bisericile evanghelice fortificate din Homorod, Dacia, Meșendorf, Criț și Cloașterf.

Primul popas este la Homorod/Hamruden, unde ne va întâmpina familia Márton. Atât orga cât și biserica fortificată prezintă elemente unice. Poposim apoi la Dacia/Stein, unde ne întâmpină domnul Kurator Konnerth (92 ani). Auzim orga care se află deasupra altarului și stăm de vorbă cu acest senior, ultimul enoriaș evanghelic, păzitorul bisericii. Ne îndreptăm apoi spre Meșendorf/Meschendorf. Acolo ne așteaptă domnul Scoica și o biserică proaspăt restaurată cu un altar unicat, eventual o orgă aflată în lucru și constructoarea de instrumente Barbara Dutli din Hărman. În acest sat vom lua și masa de prânz, la o pensiune absolut superbă (www.mesendorfgasthaus.ro),  Urmează apoi un scurt popas la Criț/Deutschkreuz, localitate aflată în drumul nostru. Orga de aici este deocamdată cel mai performant instrument din zona Rupea! Cloașterf/Klosdorf este ultimul loc înainte de întoarcere. Punctul final al excursiei este Biserica Neagră din Brașov. Aici, aproape de altar, ne așteaptă vechea orgă anonimă tip „cuib de rândunică”/Schwalbennest, transferată din Rupea la Brașov în urmă cu câțiva ani și  restaurată recent. Este preconizat să ajungem la Brașov pe la orele 20.

Top