Musica Barcensis - 2019 - 6 Iulie - Excursie muzicală - Orgi în Țara Făgărașului

 

Excursie muzicală – Orgi din Țara Făgărașului   

Brașov – Cincșor – Făgăraș – Ghimbav -Vulcan – Brașov

Ora: 8.00

Locul de plecare: Livada Poștei

Excursie muzicală în zona Făgărașului

Musica Barcensis începe în acest an în 6 iulie, cu mult așteptata excursie muzicală, “Orgi din Țara Făgărașului”, ghidajul fiind realizat ca și în anii precedenți de muzicienii Ursula și Kurt Philippi.

Pornim din Brașov la ora 8.00 dimineața, din Brașov, Livada Poștei. Prima escală va fi satul Cincșor (Kleinschenk). Ne așteaptă o cetate fortificată dintre cele mai romantice, proaspăt renovată, cu o biserică veche care găzduiește o orgă din anul 1805, realizată de constructorul Samuel Maetz. La Cincșor s-a păstrat o arhivă muzicală deosebit de bogată. Vom avea prilejul să audiem câte ceva din acest patrimoniu rar. Doamna Carmen Schuster, domnul profesor Michael Liske și Radu Bârlă, manager de proiecte, ne vor sta la dispoziție prezentând minunatele proiecte turistice de la Cincșor și nu numai.

Poposim apoi la Făgăraș, intrând în biserica evanghelică. Aceasta are în dotare două orgi foarte diferite, fiecare cu o istorie aparte. Aici ne va întâmpina familia preotului Klein și organista Christiane Neubert.

Masa de prânz se va servi tot la Făgăraș.

La Făgăraș vom face apoi o plimbare (pe jos) prin centrul orașului, vizitând biserica franciscană și cea reformată, cu orgile din dotare.

La întoarcere, vom poposi la Ghimbav. Orga Prause/Schneider din secolul al 19-lea se află într-o stare excelentă, iar biserica este deosebită prin picturile din interior. Despre ultima escală a zilei, satul Vulcan, unde va fi cu noi părintele Uwe Seidner, nu vom divulga prea multe detalii. Din anii trecuți știm deja că s-ar putea să ne aștepte…surprize…interesante!

Ne reîntoarcem la Brașov în jurul orei 20.30.

Preț excursie: 75 lei /pers., respectiv 45 lei/ copil (până la 18 ani).

Prețul include transport cu autocar și masă (pentru meniu vegetarian se va face precizarea pe e-mail la înscriere).

Toate cele 100 de locuri sunt în prezent ocupate.

Top