Musica Barcensis - 2023 - 23 Iulie - Ghimbav

Sextet de pian și suflători

Ora: 17.00

Locația: Biserica Evanghelică Fortificată Ghimbav

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile

Sextet de pian și suflători (Brașov)

Anca Preda – pian

Ciprian Patriche – flaut

Emin Curtgeafar – oboi 

Izsák Jenő – clarinet

Mihai Mărunțelu – fagot

Cosmin Elisei – corn

 

Cvintetul de suflători al Filarmonicii este format din artiști ai orchestrei simfonice, soliști instrumentiști: Ciprian Patriche – flaut, Emin Curtgeafar- oboi, Izsak Jeno – clarinet, Mihai Mărunțelu – fagot, Cosmin Elisei – com. Formația susține  concerte, recitaluri, concerte educative și participă la o gamă largă de evenimente, toate fiind transformate în experiențe memorabile  și inedite. Ansamblul  stăpânește un repertoriu bogat, de la clasici la muzica ușoară și contemporană și include multe aranjamente unice.

Fiind conceput cu scopul de a promova muzica pentru instrumentele de suflat, ansamblul urmărește diversificarea combinațiilor instrumentale, pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale.

Timbrul caracteristic al instrumentelor în acest ansamblu se regăsește într-o armonie perfectă, inconfundabilă și de neînlocuit, ce asigură ascultătorilor o atmosferă muzicală selectă, aparte. Au avut de fiecare dată un ecou pozitiv, fiind așteptați cu interes de către public.

 

Pianista Anca Preda a început studiul pianului la vârsta de 7 ani la liceul de muzică din orașul natal și a continuat sub îndrumarea prof. univ. dr. Stela Drăgulin și a pianistului Horia Mihail, la Facultatea de Muzică din Brașov. În 2014, a absolvit studiile doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București cu distincția ,,Magna cum Laude”. Totodată, este absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București. De-a lungul anilor de studii, a fost laureată a numeroase concursuri, olimpiade naționale și concursuri internaționale din Franța, Grecia și România. A participat la festivaluri naționale și internaționale și a susținut recitaluri și concerte în țară și în străinătate. 

Fiind preocupată de promovarea muzicii clasice și a tinerilor muzicieni, a  inițiat și implementat proiectele Leading Young Musicians și Muzica din  manuscrisele Transilvaniei, câștigătoare în cadrul sesiunilor de finanțare nerambursabilă ale Administrației Fondului Cultural Național.

În prezent, este conferențiar universitar la Facultatea de Muzică din cadrul Universității ,,Transilvania” din Brașov.

Programul concertului:

Recital Francis Poulenc (1899 – 1963)

Sonata pentru flaut și pian FP 164 – Allegretto malinconico; Cantilena; Presto giocoso

Sonata pentru clarinet și pian FP 184 – Allegro tristamente; Romanza. Très calme; Allegro con fuoco

Trio pentru pian, oboi și fagot FP 43 – Lent.Presto; Andante con moto; Rondo. Très vif

Sextet pentru pian și suflători în Do major FP 100 – Allegro vivace; Divertissement: Andantino; Finale: Prestissimo

Top