Viv’Arte 2012

  • Istoria instrumentelor cu clape
  • 2500 de spectatori
  • Transmisiune live din Biserica Neagră în Piața Sfatului Brașov. Moderator: Cătălin Ștefănescu

  • Expoziție: Patrimoniu. Tradiție. Restaurare – peste 10000 de vizitatori

Zilele Viv’Arte, primul proiect cultural dedicat tradiției și patrimoniului a fost inițiat și realizat în 2012 de Fundația Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Neagră Brașov, Consiliul Judeţean Braşov, Ordinul Arhitecților Braşov, Mihai Eminescu Trust, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii, Asociaţia Salvaţi Centrul Istoric al Braşovului.

Evenimentul a cuprins în cele 5 zile de desfăşurare o expoziţie în aer liber cu proiecte deosebite din domeniul patrimoniului cultural şi un spectacol în premieră : transmisia în direct a unui concert din Biserica Neagră pe ecran mare, în Piaţa Sfatului.
Viv’Arte a marcat 60 de ani de stagiuni estivale cu muzică de orgă la Biserica Neagră din Brașov și s-a bucurat de un succes răsunător, ecourile și comentariile fiind dintre cele mai entuziaste.
Centrul Brașovului a devenit neîncăpător pentru miile de spectatori veniți să asiste la concertul aniversar, un periplu în istoria instrumentelor cu clape, prezentare inedită a
șapte instrumente istorice: clavicord, spinetă, virginal, fortepiano, pian, positiv și orgă. Expozițiile dedicate patrimoniului au atras și ele un număr impresionant de vizitatori, peste 10.000 de persoane au admirat timp de 5 zile proiectele expuse de Ordinul Arhitecților din România, Consiliul Județean și Muzeul Județean de Istorie Brașov, Mihai Eminescu Trust, Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii și Asociaţia Salvaţi Centrul Istoric al Braşovului.

Top