Musica Barcensis - Hărman - 12 iulie 2014

Ora: 18.00

Locația: Biserica Fortificată Hărman

Vezi Programul Concertului

Concert de orgă susținut de JERZY KUKLA

Organist, organizator al vieții muzicale, maestru (restaurator) organist.

A studiat la Academia de Muzică din Cracovia (clasa de orgă a prof. M. Semeniuk-Podraza) și din Katowice (clasa de dirijat a prof. J.W. Hawel). Bursier al Ministerului polonez al Culturii și Patrimoniului Național între anii 1990-1991 (VSMU Bratislava, clasa prof. dr. Ferdinand Klinda). A urmat cursuri de măiestrie sub îndrumarea lui Michael Schneider și a lui Gaston Litaize. A susținut concerte atât în Polonia, cât și în Austria, Cehia, Germania, Rusia, Slovacia, Elveția, Ucraina și Italia.

A înregistrat 4 CD-uri. Articolele sale au fost publicate în revista „Ruch muzyczny” precum și în caietele științifice unor universități și academii de muzică din Polonia.

Este inițiatorul a numeroase festivaluri și cicluri de concerte poloneze. Printre realizările sale cele mai importante în calitate de maestru organist se numără, printre altele: reconstruirea orgii Walcker/Biernacki a catedralei din Łomża, reconstrucția orgii superioare (mari) a catedralei din Oliwa precum și  reconstrucția orgii din Complexul Școlilor de Muzică „O. Kolberg” din Radom.

A fost, de asemenea, consultant muzical și intonator a numeroase instrumente de prestigiu din Polonia, cum ar fi: orga Bazilicii Părinților Iezuiți din Cracovia, a Bazilicii Prea Sfintei Fecioare Maria din Wadowice, cea a Sălii de concerte a Filarmonicii Baltice din Gdańsk, orga mare a Catedralei din Oliwa precum și al ambelor instrumente aflate în Bazilica Fraților Paulini din complexul mănăstiresc Jasna Góra.

JERZY-KUKLA

Program Concert

Jan Pieterszoon SWEELINCK (1562-1621) – Variaţiuni “Mein junges Leben hat ein End”

Johann Sebastian BACH (1685-1750) – Fantazia şi  Fuga în do minor BWV 537

Anonymus (sec . XVIII) – 6 piese din cartea muzicală a lui Jadwiga Dygulska  (Sandomierz 1795): Aria-Concerto-Aria-Fuga-Andante-Concerto

Karol KURPIŃSKI (1785-1857) – 2 piese /Moderato – Moderato                              

Padre Davide da BERGAMO (Felice MORETTI 1791-1863) – Simfonia în D

Top