Musica Barcensis - 2021 - 17 Iulie - Excursie muzicală

Excursie Muzicală – Orgi din Tg. Secuiesc – Ghelința – Ojdula – Sf. Gheorghe

Ora de plecare: 8:00

Locul de plecare: Livada Poștei

Evenimentul va fi organizat conform măsurilor de protecție și distanțare care se impun.

Musica Barcensis începe în acest an în 17 iulie, cu mult așteptata excursie muzicală, “Orgi din Tg. Secuiesc – Ghelința – Ojdula – Sf. Gheorghe ”, ghidajul fiind realizat ca și în anii precedenți de muzicienii Ursula și Kurt Philippi. Pornim din Brașov la ora 8.00 dimineața, din Livada Poștei. 

Știați că în județul Covasna sunt trei orgi care au emigrat în anii 80 din zona Bistriței către noi locații?

Excursia vă propune o vizită la orgile unor biserici catolice din Tg. Secuiesc, Covasna și Sfântul Gheorghe care provin din biserici evanghelice de lângă Bistrița. Strămutarea lor le-a salvat de la distrugerea sigură în acele locuri părăsite de enoriașii luterani. Acum, ele se prezintă în stare foarte bună și răsună la slujbe religioase și în concerte.

De asemenea, vom poposi la orga maestrului István Kolonics, tot în Tg. Secuiesc, probabil singurul constructor de orgi care are ….o statuie în fața unei biserici.

Ghelința merită vizitată nu numai pentru vechea biserică, patrimoniu Unesco, cu picturi murale multiseculare, dar și pentru un admirabil instrument baroc, proaspăt restaurat, datând din 1780, opera unui constructor anonim.

La prânz, vom lua  masa într-un mic local, afacere de familie,  din Ghelința.

Sfârșitul excursiei va fi la Biserica din Cetate din Sf. Gheorghe unde vom admira întreg ansamblul arhitectonic restaurat, iar în interior vom asculta un instrument József Angster din 1894, restaurat de firma COT SRL din Hărman. Cât despre surpriza cu care se termină de obicei aceste excursii…..deocamdată niciun cuvânt.

Ne reîntoarcem la Brașov în jurul orei 20.30.

Înscrierile pentru excursie se fac trimițând un email la andreea.bell@gmail.com și c/c office@forumarte.ro, cu specificarea numelui persoanelor care doresc să participe și a datelor de contact (email și telefon).

Preț excursie: 85 lei /adult, respectiv 45 lei/ copil (până la 18 ani).

Prețul include transport cu autocar (2 autocare a 50 de locuri fiecare) și masa (pentru meniu vegetarian se va face precizarea pe e-mail la înscriere).

Detalii privind modalitatea de plată se vor transmite pe e-mail fiecărui participant, după înscriere.

Înscrierea va fi considerată valabilă după efectuarea plății.

Locurile sunt limitate (nr.de locuri – 100), și se ocupă în ordinea înscrierii și validării plății.

 

Vă așteptăm cu mult drag!

 

Top