Festivalul Musica Barcensis 2021, Ediția a XII-a

De 11 ani colorăm viața culturală din cetățile fortificate din Țara Bârsei. Concertele și evenimentele festivalului au adus în lunile de vară o viață nouă în bisericile evanghelice din zona Brașovului. Din fortărețe, aceste cetăți au devenit un loc al întâlnirii, un decor fascinant și misterios, un loc de refugiu. În acest an, în ciuda incertitudinilor, Musica  Barcensis se adaptează și  oferă un  nou “Respiro” – prin cele 7 concerte, în zilele de duminică (Ghimbav, Feldioara, Cristian, Prejmer, Hărman, Bod și Vulcan) și o excursie muzicală, sâmbăta, în debutul festivalului, ghidat la orgile din zona Sf. Gheorghe. Elementele noi vor include o Nocturnă tematică de Jazz, în incinta cetății Hărman, un concert al cafelei la Bod, un concert de alămuri la Prejmer, prezența unei fanfare, ca element simbol de (re)unire a comunității în aceste vremuri atipice, și două concerte aniversare: 125 ani de la înființarea atelierului de instrumente  ”Einschenk” și 30 de ani de existență a Fanfarei ”Țara Bârsei”. Biserica Evanghelică din Bod va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări mai ample de restaurare și conservare. Aproape 70 de artiști vor oferi momente de neuitat iubitorilor de muzică.

Intrarea este liberă. Evenimentele vor fi organizate conform măsurilor de protecție și distanțare ce se impun. Dacă măsurile de siguranță nu vor permite desfășurarea concertelor în biserică, acestea vor avea loc în aer liber, respectând toate normele în vigoare. 

Festivalul Musica Barcensis 2021 este organizat de Fundația Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Bod, Cristian, Ghimbav, Hărman, Prejmer, Vulcan și primăria comunei Feldioara.

Top