Biserica fortificată Prejmer – gazda concertelor de muzică sacră în luna august

Ediţia a V-a a Festivalului Musica Barcensis intră în cea de-a doua lună de concerte de muzică sacră în Ţara Bârsei. Biserica fortificată din Prejmer se alătură celorlalte biserici prin găzduirea a cinci concerte camerale în fiecare duminică după-amiază. Şi la acest sfârşit de săptămână doritorii au la dispoziție două concerte la care pot participa alături de familie și prieteni în Râşnov şi Prejmer.

Sâmbătă, 2 august, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Râşnov, ansamblul Penta Pneuma va prezenta un program special pentru copii. Muzicienii din Chemnitz (Germania) îi vor purta pe cei prezenţi prin povestea muzicală „Petrică şi lupul” de  Serghei Prokofiev, în aranjament pentru cvintet de suflători, avându-l ca narator pe Klaus Philippi.

Duminică, 3 august, de la ora 17:00, Biserica fortificată din Prejmer va fi gazda primului concert din seria „Diletto Musicale” susţinut de Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre (Jugendbachchor), tenorul Liviu Iftene şi duo-ul Cell’Arpa, sub conducerea muzicală a dirijorului Steffen Schlandt. Programul va conţine muzică romantică germană şi franţuzescă pentru cor, solist, harpă, violoncel şi orgă, iar lucrarea principală a concertului va fi compoziţia „Otčenáš” (Tatăl nostru) a compozitorului ceh Leoš Janáček.

”În anul 1999 debuta la Prejmer festivalul Diletto Musicale cu intenţia de a valorifica patrimoniul uitat din jurul Brașovului. În scurt timp Diletto Musicale a ajuns unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică de cameră din perioada verii în Transilvania şi ne bucurăm că Musica Barcensis a preluat ştafeta dezvoltând acest concept, ajungând la o ofertă de 18 concerte în Ţara Bârsei în lunile iulie şi august”, a declarat Steffen Schlandt, coordonatorul festivalului.

Intrarea la ambele concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie în sprijinul festivalului la final.

Programul festivalului aici

Top