Festivitate de inaugurare la Musica Barcensis

Festivalul Musica Barcensis se îmbracă în haine de sărbătoare cu ocazia festivităţii de inaugurare a orgii Prause a Bisericii Evanghelice din Codlea. Sfârşitul de săptămână muzical va fi completat cu acorduri baroce la Biserica fortificată din Prejmer.

Sâmbătă, 9 august, de la ora 18:00, la Biserica Evanghelică din Codlea, va avea loc inaugurarea valorosului instrument istoric al bisericii, proaspăt restaurat. După cinci ani de lucru, orga Prause construită în anul 1783 – cea mai mare orgă din Ţara Bârsei după orga Bisericii Negre – îşi recapătă complet sonorităţile sale aparte. Cu această ocazie vor concerta organiştii Peter Kleinert (Germania) şi Klaus Dieter Untch (Codlea), iar la final constructorul de orgi Hermann Binder (Sibiu) va prezenta publicului instrumentul şi procesul de restaurare. Acesta este primul eveniment muzical găzduit de Biserica Evanghelică din Codlea în cadrul Festivalului Musica Barcensis.

Duminică, 10 august, de la ora 17:00, Biserica fortificată din Prejmer va fi gazda concertului cameral susţinut de Quartetto Brassovia. Muzicienii braşoveni au pregătit un program cu muzică baroc, cei prezenţi având ocazia de a asculta lucrări de Chr. W. Gluck, Carl Ph. Em. Bach, P. Locatelli şi J.-M. Leclair.

Intrarea la ambele concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie în sprijinul festivalului.

Programul festivalului aici

Top