Festivalul Musica Barcensis 2016 - 13 august - Ghimbav

Trio Dancu – Florescu – Fernandez

Clarinet – Pian – Violoncel

Data: 13 august 2016

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Ghimbav

Clarinetistul Ciprian Dancu, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu și­-au unit experiența solistică și cea de muzică de cameră pentru a crea Trio Dancu­ – Florescu – Fernandez.

Fiecare interpret este în prezent solist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu și desfășoară o activitate constantă ca soliști și interpreți de muzică de cameră, în România și în străinătate. Împreună aduc publicului românesc capodopere ale repertoriului cameral.

Clarinetistul Ciprian Dancu s-a născut la Sibiu în 1979. A început studiul clarinetului la vârsta de 13 ani la Liceul de Artă din Sibiu, iar în anul 1998 a devenit student al Facultăţii de Muzică din Braşov. A urmat cursuri de perfecţionare în SUA, Finlanda și Italia. Activitatea competiţională însumează premii importante obținute la concursuri atât naționale, cât și internaționale. Este membru în diferite formații camerale. Din anul 2002 până în prezent este artist instrumentist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Pianista Monica Florescu a început studiile muzicale la patru ani, debutând pe scena Ateneului Român patru ani mai târziu ca laureată a Concursului „Lira de Aur”. Pasiunea pentru muzică este aprofundată la Liceul de Muzica „George Enescu” din București și la Universitatea Națională de Muzică, pe care o absolvă în 2003. Își perfecționează studiile muzicale la Conservatorul Regal din Anvers, unde obține trei diplome de licență și de specializare. De asemenea, a participat la cursuri de măiestrie la Stuttgart, Viena, Munchen. În paralel cu activitatea de solistă, Monica Florescu susține recitaluri camerale alături de „Spirale Piano Trio”. În 14 ani, membrii trioului au prezentat peste 300 de recitaluri și concerte de muzică de cameră. Urmare a cursurilor de măiestrie din Belgia, Franța, Olanda, Suedia, Elveția, Germania, Austria, Suedia, România, participă la festivaluri internaționale de renume în: Belgia, Franța, Elveția, Suedia, Mexic, Cuba. Are înregistrări la Radio România București, la diferite posturi de televiziune și la case de discuri.

Violoncelistul Mackim Fernandez Samodaiev s-a născut în Rusia, dar și-a petrecut copilăria în Havana (Cuba), unde a și început studiile muzicale la vârsta de opt ani. Este absolvent al Conservatorului Regal de Muzică din Anvers și al „Lemmensinstituut” din Louvain (Belgia). Fondator al Trioului „Spirale Piano Trio”, violoncelistul mexican a susținut pe lânga recitalurile trioului și concerte, ca solist, alături de orchestre simfonice și de pianista Monica Florescu. Prezență constantă în sălile de concerte, beneficiază de burse și participă la cursuri de măiestrie oferite de renumiți muzicieni. Premiat la concursurile din Cuba, Ucraina, Belgia, SUA, este invitat constant ca solist la concertele orchestrelor simfonice din: Mexic, Cuba, Belgia, România. Are peste 300 de concerte de muzică de cameră în duo, alături de pianista Monica Florescu, în Europa și America. Este director artistic si presedinte al Asociatiei de concerte Hyparxis ASBL din Belgia. În perioada 2012-2014 a fost invitat ca prim-violoncelist și solist al orchestrei simfonice a statului Veracruz (Mexic). Din anul 2015 este membru al orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat Sibiu.

 Programul concertului:

W.A.Mozart – Kegelstatt Trio KV 498 – Andante, Menuetto, Trio Rondo, Allegretto

L.van Beethoven – Trio op.11 – Allegro con brio, Tema con variation, Adagio

My. Glinka – Trio ”Pathétique” – Allegro moderato, Scherzo, Largo, Allegro con spirito

Top