Festivalul Musica Barcensis 2016 -23 iulie - Sânpetru

Ansamblul de suflători CANTABILE

Ciprian Patriche – flaut

Emin Curtgeafar – oboi

Izsák Jenő – clarinet

Florin Simion – fagot

Sebastian Botea – corn

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Fortificată, Strada Republicii, Sânpetru, Brașov

Cvintetul CANTABILE, format din suflători ai Filarmonicii Brașov, va fi protagonistul concertului din 23. iulie, de la Sânpetru.

Membrii ansamblului vor cânta la flaut, oboi, clarinet, fagot și corn. Această distribuție a fost foarte populară în secolele XVIII-XX și a reprezentat oarecum un contrabalans la cvartetul de coarde, în domeniul suflătorilor. Marea popularitate a acestei distribuții a fost generată de dorința burgheziei de a asculta muzică de cameră selectă și distractivă. Ansamblul brașovean va oferi un recital care va arăta cu siguranță potențialul acestui cvintet.

Cvintetul de suflători ”CANTABILE” a fost înființat în anul 1993 la inițiativa profesorului Ștefan Keresztes – prim corist al Filarmonicii Brașov. Formația a câștigat Premiul I la Concursul Național de Muzică de Cameră din Constanța. Marele Premiu la Concursul Internațional de Muzică de Cameră de la Bydgoszcz – Polonia, și a participat la cea de-a 50-a ediție a Concursului Internațional de la München.

Debutul în viața concertistică a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră de la Brașov. De atunci, Cvintetul a susținut numeroase concerte în Brașov, Sf. Gheorghe, Arcuș, Ploiești, Bacău, Sibiu, Craiova, etc. Totodată, membrii formației au fost invitați să concerteze în stagiunea de concerte a Filarmonicii Brașov și la Postul Național de Radio și Televiziune.

Programul concertului:

W.A.Mozart –Simfonia nr. 40, partea I

W.A.Mozart / divertisment KV 270

J.Haydn –Divertisment

J.Ibert -Trois Pieces Breves

G.Bizet – Suita ”Carmen

Top