Festivalul Musica Barcensis 2016 - 30 iulie - Hărman

Duo Cello Jaya

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Hărman

În 30 iulie la Biserica Evanghelică Hărman vor cânta membri ansamblului DUO CELLO JAYA, care vor apărea pentru prima dată în fața publicului din Țara Bârsei.

Ella Bokor și Mircea Marian sunt absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București la clasa de violoncel a profesorului Marin Cazacu, personalitate remarcabilă a muzicii culte românești, care a avut o însemnată contribuţie în formarea lor ca instrumentiști şi sub a cărui îndrumare s-au perfecţionat în calitate de ansamblu cameral.

Duo Cello Jaya a fost fondat în anul 2008 împrumutând numele zeiței hinduse Jaya, Ella Bokor și Mircea Marian concertând în această formulă de cinci ani. Cei doi violonceliști sunt definiți prin talentul, eleganța, energia și dedicația prin care își prezintă programul concertelor, oferind publicului mereu un repertoriu muzical vast, mai rar întâlnit.

Duo Cello Jaya s-a înființat în anul 2012 din inițiativa de a atinge un înalt nivel de performanță și profesionalism, oferind publicului un repertoriu divers, rar întâlnit în sala de concert.

Formația camerală este compusă din Ella Bokor și Mircea Marian, doi tineri violonceliști pe care îi definește talentul, eleganța și energia.

Dezvoltarea lor în arta interpretării este confirmată în recitaluri susținute în festivaluri șistagiuni precum: Festivalul SoNoRo, Enescu și muzica lumii, Nocturne Baroce, Meridian, Armonii Poetice, Mogoșoaia ClasicFest, Stagiunea de marți seara – Ateneul Român, stagiunea de recitaluri din cadrul Academiei Franz Liszt – Budapesta, Sunetul Muzicii – Muzeul Național Castelul Peleș din Sinaia, Stagiunea Iosif Sava – Muzeul Palatul Șuțu, stagiunea Prietenii Muzicii – Casa Universitarilor, Stagiunea de colecție – Biblioteca Națională a României.

Duo Cello Jaya a realizat o serie de înregistrări oferite de Radiodifuziunea Română în 2013 și 2014, în cadrul cărora cei doi artişti au interpretat Concertul în sol minor pentru două violoncele şi orchestră de coarde RV531 de Antonio Vivaldi și Concertul în do major pentru două violoncele de Georg Friedrich Händel.

În luna martie 2016 au susținut Turneul Național Tales în șase orașe din România: Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, București, Sinaia și Pitești. Turneul face parte din programul Oportunități la tine acasă coordonat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Cu prilejul acestui eveniment au lansat albumul Tales of Duo Cello Jaya – primul album audio din România care propune un repertoriu pentru două violoncele. Produs de Svetz Records pentru UCIMR prin programul Oportunități la tine acasă.

În perioada 19 – 24 iunie 2016 au susținut turneul ICon Arts Presents ”The Three Cellists” Irish Tour alături de violoncelistul Adrian Mantu. Concertele au avut loc în orașele: Dublin, Limerick City, Loughrea și Galway. Turneul a fost organizat de UCIMR ConTempo Partnership, cu sprijinul ICR.

 

 

 

 Programul concertului:

Jean-Baptiste Barrière (1707 – 1747) – Sonata nr. 4 în sol major pentru două violoncele –Andante, Adagio, Allegro Prestissimo

Sebastian Lee (1805 – 1887) – Duet nr. 2, op. 36 – Allegro non troppo, Andante cantabile, Allegretto

Johann Benjamin Gross (1809 – 1848) – Selecții din Suita pentru două violoncele op. 42 – Allegretto, Rondino, Romanze – Andante, Moderato

Jacques Offenbach (1819 – 1880) – Duet pentru două violoncele op. 53, nr. 2 – Allegro, Andante, Allegro

Camille Saint-Saëns (1835 – 1921) – Lebăda

David Popper (1843 – 1913) – Selecții din Suita op. 16 – Andante grazioso, Gavotte – Allegro vivace ma non troppo, Scherzo – Quasi Presto

Constantin Dimitrescu (1847 – 1928) – Dans Țărănesc

Top