Musica Barcensis - 2017 - 30 iulie - Bartolomeu

 

Trio vocal RHAPSODIA

CRISTINA PETCU – nai (Brașov)

Data: 30 iulie 2017

Ora: 19.00

Locația: Biserica Evanghelică Bartolomeu, Brașov, Str. Lungă nr. 251

Trio-ul vocal Rhapsodia s-a înfiinţat în primăvara anului 2013 din iubirea pentru armonia vocală. De atunci, grupul îşi desfăşoară activitatea în spațiul liturgic, la Biserica Ortodoxă Sfinţii Trei Ierarhi din Braşov. Până în prezent, Trio-ul vocal Rhapsodia a imprimat cd-ul de colinde “Seara de ajun”, a luat parte la slujbe arhiereşti din Braşov şi împrejurimi, s-a implicat în diverse proiecte corale desfăşurate în Braşov. Grupul vocal a reuşit de-a lungul timpului să-şi diversifice repertoriul, astfel că pe lângă lucrările religioase ortodoxe interpretate cu mare dăruire, trio-ul cântă cu entuziasm lucrări folclorice, aranjamente vocale de muzica pop şi jazz, muzică laică şi religioasă occidentală.

Elena Şerban (sopran I), Irina Iftene (sopran II) şi Alexandra Belibou (alto) îşi unesc simţirea şi glasurile pentru a servi frumosul. Dragostea lor pentru muzica purtătoare de sensuri înalte fiind cea care a condus la existenţa Trio-ului vocal Rhapsodia.

Cristina Petcu este elevă la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” Braşov din anul 2010, fiind în anul VII de studiu al naiului la clasa domnului profesor Victor Ionescu. Are în palmares numeroase premii la concursuri naţionale, internaţionale şi la Olimpiada de interpretare Muzicală, faza naţională (Premiul II-Cluj-Napoca, 2013, Premiul II-Giurgiu, 2014, Menţiune-Bucureşti, 2016). De-a lungul timpului, a participat la concerte atât în Braşov cât şi  în afara acestuia şi la turnee internaţionale cu Orchestra folclorică “Rapsodia” a Liceului de Muzică  (Franţa – 2012; 2014), cu Anamblul Canzonetta al Liceului Johannes Honterus (Germania-2015) şi cu Ansamblul folcoric Măgura din Codlea (Germania-2017). Este membră, din 2014, a celor două coruri ale Bisericii Negre: Bachchor şi Jugendbachchor.

Programul concertului:

Trio vocal Rhapsodia

Nikolai Kedrov – Tatăl nostru

Constantin Dragușin –  Lăudați pre Domnul

Miodrag Govedarica – Trupul lui Hristos

Dimitrie D. Stancu – Fericirile

Donald Kendric – Magnificat

Roger Calmel – Ave Maria

Greg Gilpin – Nothin’ Gonna Stumble My Feet

Ion Criveanu – Cântec pentru mama

Cristi Carry Miller – Cantate Domino

Music Down in My Soul – aranjament Moses Hogan

Hail Holy Queen din filmul “Sister Act” – aranjament Marc Shaiman

Elena Șerban – sopran I

Irina Iftene – sopran II

Alexandra Belibou – alto

Paul Cristian – pian

Cristina Petcu – nai

J.B. Loeillet (1680-1730)  Sonata pentru flaut în la minor (Partea I, II)

G.F. Händel (1685-1759) – Sonata III pentru flaut și pian (Partea I, II, III)

Top