Festivalul Musica Barcensis 2017 - 8 iulie - Excursie în Țara Bârsei

 

Excursie în Țara Bârsei
Pe urmele organistului Michael Schuster în zona Rupea

Data: 8 iulie 2017

Excursie în peisajul orgilor transilvănene, pe urmele organistului Michael Schuster

Sâmbătă, 8 iulie, la ora 7:30 dimineața, autocarul pornește din Brașov către Archita (zona Rupea). Acolo, în secolul al 19-lea, a activat timp de un an tânărul organist Michael Schuster. Un nepot al muzicianului, Johann Schuster, învățător la Gârbova, ne-a lăsat un manuscris cu amintiri despre bunicul său, care timp de peste 50 de ani a fost organistul satului la Fișer. În această comună de lângă Rupea, astăzi mai trăiește o urmașă a organistului, iar pe lângă biserică și orgă, piatra lui funerară mai poate fi vizitată la cimitirul satului.

Excursia mai poposește la Saschiz, Criț și Măieruș. Peste tot, se vizitează biserica, se vede și se aude orga, sunt prevăzute întâlniri cu oameni din partea locului. Vor fi citite scurte pasaje interesante din amintirile organistului.

La Saschiz participanții sunt așteptați cu un bufet cu produse tradiționale, la Criț este o pauză de cafea, iar la finalul excursiei, la Măieruș, vizitatorii vor participa la o scurtă vecernie ecumenică cu o surpriză muzicală.

Intoarcerea la Brașov va fi în jurul orei 20:00.

Transportul cu autocarul este gratuit, prânzul și pauza de cafea se achită de către fiecare participant.

Turul muzical este moderat de reputații muzicieni Ursula și Kurt Philippi.

Înscrieri se mai pot face până joi, 6 iulie, ora 10:00 trimițând un mail cu numele și numărul de telefon al doritorilor pe adresa: andrea.haidu@forumarte.ro.

Mulțumim celor care au confirmat deja și îi așteptăm sâmbătă, 8 iulie, la ora 7:30, la Poarta Schei.

Top