Musica Barcensis - 2018 - 18 August - Râșnov

 

The Fernandez Family

Ora: 18.00

Locația: Biserica Evanghelică Râșnov, Str. Republicii

Monica Florescu – pian

Karina Fernandez Samodaiev – orgă

Rafaela Fernandez Samodaiev – vioară

Surorile Karina și Rafaela și-au cultivat pasiunea pentru muzică de foarte timpuriu, muzica fiind profesia părinților lor. Mama lor, pianista Monica Florescu și tatăl, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev le-au cultivat interesul pentru a cunoaște îndeaproape un instrument, împărtășind cu ele pasiunea lor pentru muzică.

Karina Fernandez Samodaiev studiază pian și orgă cu organista Brita Falch Leutert de la Biserica Evanghelică din Sibiu. Până în prezent s-a prezentat la concerte în cadrul corului de copii „Kinderchor” și a slujbelor săptămânale din Biserica Evanghelică din Sibiu, dar și în concerte alături de familia sa, în cadrul Stagiunii Camerale „Florescu-Fernandez & Friends” la Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu, recitaluri la Casa „Carmen Sylva” din Sinaia (Prahova), la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, Bușteni (Prahova), la Biserica Evanghelică din Cisnădioara (Sibiu), Biserica Evanghelică din Bod (Brașov). În repertoriul ei se găsesc de la piese preclasice la piese moderne (Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel, Johann Ludwig Krebs, Domenico Zipoli, George F.Haendel, Joseph Haydn, Vasily S. Kalinikov, Ravel, E. Bloch) cât și compoziții proprii, ea manifestând un viu interes pentru improvizație și compoziție.

Rafaela Fernandez Samodaiev a început să decopere lumea muzicii prin intermediul pianului, iar la vârsta de 6 ani a început studiul viorii când a cunoscut-o pe Prof. Olivia Papa din Colegiul National de Muzică „George Enescu” din București, care i-a pus în mână prima oară o vioară. Până acum a câștigat 7 premii întâi la concursuri naționale și internaționale, scena find un spațiu în care se regăsește. Rafaela apare constant în public alături de sora sa și de părinți în formații de duo și trio, dar și cu muzicieni cum ar fi violoniștii Anca Vasile, Mircea Dumitrescu și pianistul Alessandro Trebeschi.

Monica Florescu este un muzician polifațetic care are o activitate concertistică pe plan internațional de 20 de ani, ca solist cu orchestra, realizând recitaluri și concerte camerale în România și în străinătate: Belgia, Mexic, Olanda, Franța, Germania, Italia, Suedia, Elveția. De când s-a întors in 2014, a creat împreună cu violnocelistul Makcim Fernandez Smaodaiev Stagiunea camerală „Florescu-Fernandez & Friends” și s-a axat în crearea proiectelor interdisciplinare unde contribuie cu aranjamente, compoziții proprii în colaborare cu Teatrul de Balet Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca. De-a lungul carierei a făcut înregistrări la Radiodifuziunea Română, la Televiziunea din Tabasco, Villahermosa, Mexic și pe disc CD la Aliud Records, Olanda.

Programul concertului:

1. Johann Pachelbel – Preludiu și Fugă în Do Major

2. Johann Ludwig Krebs  – Preludiu în Fa Major

3. Muzica Anonimi din Transilvania – Pollo – din Viscri; Hungaresque

4. Domenico Zipoli  – Pastorală în Do Major

5. Antonio Vivaldi – Concertul nr. 1 în Mi Major, Op. 8, RV 269 La Primavera” 

Allegro; Largo e pianissimo sempre; Allegro pastorale

6. Domenico Scarlatti – Sonata în re minor; Sonata în Si b Major; Sonata în La Major

Programul cuprinde piese interpretate la orgă de Karina Fernandez Samodaiev, la vioară de Rafaela Fernandez Samodaiev și la pian de Monica Florescu.

Top