Musica Barcensis - 2019 - 1 Septembrie - Biserica Neagră, Brașov

JUNGE PHILHARMONIE OSTWÜRTTEMBERG

Ora: 18.00

Locația: Biserica Neagră, Brașov

Intrarea la concert se face cu bilet. Prețul biletului este 12 RON.

Biletele se achiziționează de la casieria Bisericii Negre începând cu 10 zile calendaristice înainte de concert.

Filarmonica Junge Philharmonie Ostwürttemberg este o orchestră formată dintr-o selecție a celor mai talentați tineri muzicieni din regiunea Ostwürttemberg. Mulți dintre aceștia sunt studenți la una din cele 14 școli de muzică municipale din raioanele Ostalbkreis și Heidenheim. Unii studiază deja la un colegiu de muzică de stat și sunt câștigători ai concursului național Jugend Musiziert.

Orchestra a fost înființată în 1995, printr-o inițiativă a regiunii economice Ostwürttemberg, a primarului regional și a directorului școlii muzicale de la Școala de Muzică Schwäbisch Gmünd Muchtar AlGhusain. De atunci, orchestra a efectuat numeroase spectacole cu diferiți dirijori  și  a obținut mari succese.

Printre obiectivele Filarmonicii Junior Ostwürttemberg se numără dezvoltarea unei importante literaturi simfonice sub conducerea unui dirijor profesionist și în colaborare cu profesorii regionali care lucrează în una dintre orchestrele profesioniste germane.

Pe lângă concertele din districtele Ostalbkreis și Heidenheim și turneele de concerte regulate, participarea la spectacolul “in situ 4 – bewegt” la Schloss Kapfenburg și cooperarea cu Academia Internațională de Muzică Kulturzentrum Schloss Kapfenburg, orchestra a luat parte la deschiderea “Festivalului Schloss Kapfenburg”.

În ultimii ani, JPO s-a dezvoltat mult peste granițele țării, devenind astfel un important ambasador muzical al regiunii Ostwürttemberg.

O audiență entuziastă și recenziile de presă foarte pozitive atestă calitatea muzicală și entuziasmul orchestrei de-a lungul anilor, justificând astfel angajamentul uman și financiar extraordinar, incluzând taxele pentru lectori și dirijori, cheltuielile pentru marketing, cazare și mese, repetiții, închiriere de săli, instrumente și multe altele.

Datorită sprijinului constant al Ostalbkreis, Kreissparkasse Ostalb și al altor sponsori, susținători și donatori, precum și cu ajutorul membrilor clubului și orchestrei și a numeroșilor fani loiali, pot fi implementate astfel de proiecte de vârf, iar tinerele talente muzicale din regiune pot fi susținute profesional.

Programul concertului:

  1. Richard Wagner (1813 – 1883) – Ouvertüre „Der fliegende Holländer“
  2. Jules Massenet (1842 – 1912) – Meditation aus „Thaïs“
  3. Edward Elgar (1857 – 1934) – „March of the Mogul Emperors“
  4. Pietro Mascagni (1863 – 1945) – Intermezzo
  5. Arturo Márquez (*1950) – „Danzón No. 2“
  6. Wilhelm Stenhammar (1871 – 1927) – Interlude
  7. Edward Elgar – „Pomp and circumstance Nr. 1“
Top