Musica Barcensis - 2020 - 23 August - Hărman

Berti Barbera & Nicu Patoi

Ora: 19.00

Locația: Biserica Evanghelică Hărman

Concertul va fi organizat în aer liber, în curtea interioară a bisericii. Accesul publicului este permis gratuit, respectând măsurile de distanțare socială și de purtare a măștii, în limita spațiului de desfășurare.

Berti Barbera & Nicu Patoi

 “Blue Drops” se deschide către public: blues acustic din partea a doi foarte titrați muzicieni: Berti Barbera și Nicu Patoi. Mai multe instrumente, stiluri și stări, doar doi artiști, o singură lume, aceea a sunetelor sincere și bine articulate.

“Ascultând această muzică, am format o strânsă conexiune cu lumea, am învățat limbajul blues-ului, mergând până la rădăcinile acestui gen care stă la baza a tot ce ascultăm în ultimii 100 de ani. De ce blues, totuși, dacă nu suntem americani și nu am respirat niciodată aerul de acolo? Pentru că este muzica pe care o percepeți imediat, în timp ce noi putem da totul ca muzicieni. Pentru că prin emoții puternice, dureri de cap și inimă, dezamăgiri și revelații am trecut toți, dar poate nu am avut aceeași ocazie de a fi sinceri. Acest gen a înconjurat lumea de atâtea ori, încât și cele mai ascunse colțuri au fost marcate de notele ”blue”. Suntem ca apa atinsă de o picătură albastră, infuzând muzica pe care o articulăm cu pasiune, prin dinamica emoției care ia atât de multe forme, în atât de multe feluri, de atât de multe ori. Blues-ul e cât se poate de real, forma lui simplă oferă libertate expresiei, ne dă ușurința de a fi direcți, intenși și coerenți, mai ușor de înțeles. Piesele sunt diferite, pentru că noi suntem diferiți, sunt atâtea tipuri de blues pentru că există multe tipuri de oameni. Acesta este omagiul nostru adus muzicii care a venit ca un sprijin în multe momente dificile de-a lungul vieții, este lumea noastră reală, locul în care putem fi noi înșine. Fiecare piesă are propria estetică, primind o abordare care ne-a făcut să studiem stiluri și tehnici, pentru o muzică limpede și vie. ”

Programul concertului:

Blue Drops

 1. Am I wrong
 2. Shame, shame, shame
 3. Life by the drop
 4. Good news
 5. Hard way
 6. If you’re a viper
 7. Tightrope
 8. Gotta serve somebody
 9. Diving Duck
 10. Lay down with dogs
 11. Mole in the ground
 12. Everybody be yo’self

………………………………………

 • Hendrix
 • Kashmir
Top