Musica Barcensis - 2021 - 15 August - Bod

Muzică și cafea:  Cvartetul Impressione

Ora: 17.00

Locația: Biserica Fortificată din Bod

Intrarea este liberă. Evenimentele vor fi organizate conform măsurilor de protecție și distanțare ce se impun. Dacă măsurile de siguranță nu vor permite desfășurarea concertelor în biserică, acestea vor avea loc în aer liber, respectând toate normele în vigoare.

Cvartetul Impressione

Alina Maria Nauncef – vioara I

Madalina Gyorke – vioara a II-a

Ioana Cristiana Papa – violă

Vanda Multhaler – violoncel

 

Biserica din Bod va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări mai ample de restaurare și conservare. Titlul concertului ”Muzică și cafea” este unul tematic, publicul fiind invitat să savureze după concert, o cafea în curtea parohială în acordurile muzicii. 

Cvartetul Impressione activează de mai bine de 10 ani și a luat ființă din dragostea pentru artă și pentru muzică și a dat naștere unei frumoase colaborări între 4 artiste instrumentiste brașovene. Componența cvartetului este: Alina Maria Nauncef – vioara I, artist instrumentist la Filarmonica din Brașov și conf. dr. Universitatea Transilvania  – Facultatea de Muzică din Brașov, Mădălina Gyorke – vioara II, Ioana Papa – violă și Vanda Multhaler – toate trei artiste instrumentiste la Filarmonica din Brașov.

Lucrările  muzicii universale clasice și cele cu influențe folclorice nu lipsesc din repertoriul ansamblului. Prin înaltul profesionalism, pasiunea pentru muzică și prezenţa scenică desăvârşită, Cvartetul Impressione creează ambianţa perfectă pentru ca orice eveniment să devină de neuitat. În cei peste 10 ani de activitate, a susținut sute de recitaluri la diferite evenimente artistice (recitaluri și concerte pe scenele instituțiilor de cultură din țară) dar și mondene: recepții, nunți, cocktailuri, petreceri private, onomastici, dineuri, lansări de produse, inaugurări, conferințe, târguri, expoziții, decernări de premii, simpozioane etc.

Reuşita oricăruia dintre aceste momente speciale, poate fi desăvârşită prin atmosfera rafinată creată de muzica aleasă. Astfel, Cvartetul Impressione, dorește să dea oricărui eveniment o notă de rafinament și profesionalism, creând o ambianță perfectă.

Seara muzicală, din afara bisericii, va fi construită pe ritmuri muzicale de largă popularitate, café concert, cu o dinamică muzicală atractivă, în timp ce în biserică ansamblul va oferi publicului momente de destindere și reflecție.

 

Alina Maria Nauncef a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov în 2001 la clasa prof. univ. dr. Octavian Raţiu şi clasa de muzică de cameră a prof. univ. Aurel Niculescu. Din anul 1999 este angajată a Filarmonicii din Braşov, la partida de vioara I. A concertat ca solistă alături de orchestrele Filarmonicilor din Rm. Vâlcea, Ploieşti, Brașov, Bacău şi a fost concertmaestru al orchestrei de cameră din Rm. Vâlcea. A susţinut recitaluri şi concerte în străinătate (Germania, Elveţia şi Spania) şi în ţară (Sf. Gheorghe, Rm. Vâlcea, Călimăneşti, Braşov, Bacău, Ploieşti, Miercurea Ciuc, Bucureşti – Ateneul Român şi Muzeul „George Enescu”, Sibiu, Cisnădie). Începând din anul 2006 a realizat alături de pianista Liliana Iacobescu, Integrala lucrărilor pentru pian şi vioară de George Enescu, Integrala sonatelor pentru vioară şi pian de W. A. Mozart, Integrala sonatelor pentru pian și vioară de L.V. Beethoven şi Integrala sonatelor romantice și a susținut recitaluri dedicate muzicii române la Ateneul Român din București. În anul 2011, a lansat primul CD la prestigioasa Casă de discuri Electrecord, CD ce cuprinde 3 sonate beethoveniene, înregistrate din recital. A urmat în anul 2015, realizarea celui de-al doilea CD ce cuprinde lucrări muzicale ale compozitorului George Enescu. În anul 2009 a obținut titlul de Doctor în Muzică, la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea prof. univ. dr. Liliana Rădulescu și a scris cartea “Repertoriul Românesc pentru vioară solo, în secolul XX “– vol I – George Enescu. În anii 2014, 2015, 2016, 2017 și 2018 a susţinut recitaluri în Malaga si Granada -Spania, iar în anii 2016 și 2017, a reprezentat România, interpretând alături de pianista Liliana Iacobescu, muzică românească, în Viena. Începând cu anul 2011, este numită Secretar pe Admitere şi Responsabil Erasmus.

 

Madalina Gyorke s-a născut în Brașov și a început studiul viorii la 7 ani cu Gabriela Nitigus. A participat la numeroase olimpiade și concursuri naționale și internaționale, unde a câștigat diferite premii. A absolvit Liceul de Arte din Brașov în 2001, apoi a fost admisă la Facultatea de Muzică, unde a studiat cu profesorul Daniel Podlovski. A susținut concerte ca solistă cu orchestra Facultății, iar începând din 2002 activează în orchestra Filarmonicii Brașov la partida de V I  Din 2014 este și membră a orchestrei Kamerata Kronstadt. 

 

Ioana Cristiana Papa  s-a născut în Rm.Valcea, într-o familie de muzicieni. A participat la concursuri de muzică și dans pentru copii încă de la 4 ani, unde a obținut numeroase premii. La vârsta de 6 ani a început studiul viorii cu profesoara Mariana Mihailescu, ulterior trecând la viola. A participat la concursuri naționale și internaționale, unde a obținut diplome de excelență și numeroase premii. În 2006 a absolvit Liceul de Arta din Rm. Valcea și a intrat la Facultatea de Muzică din Brașov, unde a studiat cu Leona Varvarichi. Din 2007 este de asemenea membră a partidei de viola a Filarmonicii Brașov și din 2014 a Kameratei Kronstadt, cu care concertează în țară dar și în turnee în străinătate. 

 

Vanda Multhaler a început la 10 ani studiul violoncelului la Liceul de Artă din Constanța. În 1999 s-a mutat în Brașov și a început studiile superioare la Facultatea de Muzică. Între anii 2004-2015 a fost angajată a Filarmonicii din Bacău, unde a susținut numeroase recitaluri și concerte ca solistă. Începând cu anul 2015 face parte din partida de violoncel a Filarmonicii Brașov.

Programul concertului:

Program biserică:

Georg Friedrich Händel – Arrival of the Queen of Shiba

Johann Sebastian BachJesu Joy of our Desiring

Georg Friedrich Händel – “Hallelujah Chorus” from  The Messiah

Wolfgang Amadeus MozartEine Kleine Nachtmusik – Allegro – ROMANZE: Andante – MENUETTO: Allegretto – RONDO: Allegro

În curtea bisericii:

Selecție de piese ce va cuprinde: valsuri, polci, mazurci, tango-uri și rag-uri.

Top