Musica Barcensis - 2022 - 14 August - Feldioara

Bachchor & Capella Coronensis

Ora: 18.00

Locația: Biserica fortificată din Feldioara

Intrarea este liberă.

Corul de tineret Bach al Bisericii Evanghelice C.A., Parohia Brașov a fost înființat în anul 1993 de către Eckart Schlandt, ca adăugire la corul “mare” Bach. Începând cu anul 2004, Steffen Schlandt este dirijorul, atât al corului de tineret, cât și al corului mare Bach. Cântăreții au alcătuit împreună, un repertoriu ce cuprinde intonări pentru 4 până la 8 voci, din perioada Evului Mediu până la modernism. Cei aproximativ 20 de membrii fac parte din 6 confesiuni şi vorbesc trei limbi materne.

Corul de tineret Bach a participat, înainte de toate, la răspândirea repertoriului sacru prin concerte în Transilvania, apelând totodată la bogata zestre de tradiție muzicală locală.

În ultimii ani au fost create două DVD-uri și patru CD-uri, care conțin piese necunoscute și uitate, fiind readuse astfel la lumină. Totodată, corul de tineret Bach dorește să atragă atenția asupra valorosului și amenințatului peisaj organistic transilvănean, oferind numeroase concerte caritabile pentru susținerea proiectelor de restaurare.

Ca semn al aprecierii sale generale, corul de tineret Bach a fost invitat în turnee locale și în străinătate (München, Dresden, Zürich, Winterthur, Ulm, Stuttgart ș.a.). Corul reprezintă, fără urmă de îndoială, diversitatea colorată culturală a Transilvaniei și a României.

 

Ansamblul brașovean Capella Coronensis este compus din membrii ai Filarmonicii Brașov și se reunește sub conducerea lui Steffen Schlandt, pentru a interpreta muzică vocal-instrumentală cu specific religios. Repertoriul constă în lucrări din epoca barocă, clasică și romantică din Europa și continentul american. Compozițiile autohtone sunt prezente în concertele ansamblului, fiind acordată o atenție sporită repertoriului mai puțin cunoscut – descoperit în arhive și biblioteci din România. Distribuția variază în funcție de repertoriu, iar membrii ansamblului preiau de multe ori roluri solistice.

Bachchor & Capella Coronensis

Bachchor Ensemble
Capella Coronensis

Soliști:
Georgiana Simonov – sopran
Nicolae Simonov – tenor

Steffen Schlandt – dirijor

Programul concertului: 

Walther von der Vogelweide (1170-1230) – Cântecul Palästina 

Hildegard von Bingen (1098-1179) – O quam magnum miraculum / Ce mare minune

Hildegard von Bingen (1098-1179) Quia ergo femina / De când o femeie

arr. Rick Bjella – Idumea

Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704) – Battalia à 10 (1673)

Heinrich Schütz (1585-1672) Die Himmel  erzählen die Ehre Gottes, SWV 386 / Cerurile mărturisesc Slava Lui Dumnezeu

Johann Schop (1590-1644) – Pavana în F (Fa Major)

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Cantata “Herr, gehe nicht ins Gericht mit deinem Knecht, BWV 105  / “Doamne, nu îl judeca pe servitorul tău”

 

Top