Musica Barcensis - 2023 - 24 Iunie - Excursie muzicală

Excursie Muzicală – Orgi din Miercurea Ciuc și împrejurimi

Ora de întâlnire: 8:00

Locul de întâlnire:  Brașov, în fața Bibliotecii Județene George Barițiu din Livada Poștei

„The queen is amused”. Glume, povești, peripeții în jurul reginei instrumentelor.

Festivalul Musica Barcensis, ediția a XIV-a începe anul acesta în 24 iunie, cu tradiționala excursie muzicală, gândită și ghidată de cunoscuții muzicieni Ursula și Kurt Philippi.

Traseul excursiei ne conduce prin povestea orgilor, și nu numai a acestora, din cinci lăcașuri:

Ora 8.00 Plecare din Brașov
Ora 10.30 Miercurea Ciuc, Biserica Millenium 
Ora 12.00 Șumuleu Ciuc, Mănăstirea Franciscană (cu prânz)
Ora 14.30 Cioboteni (Csobotfalva), Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel
Ora 15.30 Toplița – Ciuc (Csiktaploca Templom) 
Ora 16.30 Delnița (Delne), Biserica Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul 
Ora 18.00 Plecare înapoi spre Brașov

La ora 8.00 plecăm din Brașov (din fața Bibliotecii Județene George Barițiu), cu autocarele spre Miercurea Ciuc, jud. Harghita. Primul popas, la ora 10.30 este la Biserica Millenium, str. Kossuth Lajos, cu un interior spectaculos și o orgă modernă, o abordare inovatoare a arhitectului maghiar Imre Makovecz, finalizată în 2003. La ora 12.00 pornim înspre Mănăstirea Franciscană din Șumuleu Ciuc, loc de pelerinaj binecunoscut, cu o orgă deosebită și mare. Tot aici vom lua prânzul la casa de oaspeți Jakab Antal Haz. După prânz, pornim înspre Biserica Romano-Catolică Sf. Petru și Pavel, din Cioboteni, o construcție neo-baroc, declarată monument istoric. În jurul orei 15.30, vizităm Biserica cartierului Toplița, din Miercurea Ciuc, iar de aici pornim către biserica – monument din satul Delnița, construită în stil gotic, frumos decorată renascentist și având o orgă veche, restaurată. 

Titlul generic „The queen is amused” este un reper de abordare tematică. Traseul va fi presărat cu surprize, povești, glume și pățanii, în jurul reginei instrumentelor, orga, un lucru obișnuit deja în periplul inițiat de cei doi muzicieni; o incursiune plăcută și relaxată, dar totodată documentată istoric.

Sosirea la Brașov este preconizată în jurul orei 21.00. 

Preț excursie: 150 lei/pers., respectiv 100 lei/copil (până la 18 ani).

Prețul include transport cu autocarul, cheltuieli de organizare și masa de prânz. Pentru meniu vegetarian se va face precizarea pe e-mail, la înscriere.

Detalii și înscrieri: office@forumarte.ro

 

Top