Sfârşit de săptămână baroc la Musica Barcensis

Sub titlul „In imitation of bird”, ansamblul Flauto Dolce din Cluj-Napoca va susţine două concerte baroc la acest sfârşit de săptămână la Biserica Evanghelică din Râşnov şi Biserica fortificată din Prejmer, în cadul Festivalului Musica Barcensis.

Sâmbătă, 16 august, de la ora 18:00, Biserica Evanghelică din Râşnov va găzdui primul concert al muzicienilor clujeni în Ţara Bârsei de la această ediţie. Zoltan Majo (flaut drept şi conducerea artistică), Maria Szabo (flaut drept), Noemi Miklos (clavecin) şi Mihaela Maxim (sopran) vor prezenta lucrări din diferite culegeri şi manuscrise vechi, interpretate pe instrumente de epocă.

Duminică, 10 august, de la ora 17:00, la Biserica fortificată din Prejmer, ansamblul Flauto Dolce va prezenta publicului sonorităţi din timpuri vechi în acustica deosebită a bisericii.

Flauto Dolce este un ansamblu unic în felul său în acest colţ al Europei, care a luat naştere la Cluj, în anul 2000, la iniţiativa lui Zoltan Majo, fiind alcătuit din trei instrumentişti și o soprană, toţi cu o bogată experienţă artistică. Numele ansamblului provine de la numele italian al familiei de instrumente flaut drept, iar repertoriul său este format din muzică veche, tradiţională din Europa Occidentală. Ansamblul caută, în aceeaşi măsură, redescoperirea muzicii vechi, tradiţionale din spaţiul românesc, precum şi interpretarea unor compoziţii contemporane, unele prezentate chiar în primă audiţie absolută.

Intrarea la ambele concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie în sprijinul festivalului.

Programul festivalului aici

Top