Musica Barcensis - 2018 - 25 August - Sf. Martin

 

Bucharest Winds Ensemble

Ora: 19.00

Locația: Biserica Evanghelică Sfântul Martin, Brașov, Strada Dealul de Jos nr. 12

Bucharest Winds Ensemble s-a bucurat de la început de atenția unor instituții muzicale importante: Filarmonica din Chișinău, Orchestra Națională Radio din București, Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Pitești, Orchestra de Cameră din Focșani, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Fundația „Clasic e Fantastic”, Uniunea compozitorilor și muzicologilor din România, Muzeul Național „George Enescu”, Teatrul „Ion Creangă„ sunt doar o parte dintre partenerii alături de care ansamblul a concertat.

Bucharest Winds Ensemble a participat la festivaluri precum: Bucharest Music Film Festival, Festivalul Rinascimento Musici, Festivalul I love Lipatti, Festivalul Internaţional Ţintea Muzicală, Festivalul Amintiri din copilărie, Festivalul Mozart din Foșani, iar în anul 2018 a primit invitații pentru a participa la Festivalul Internațional Balchik Classic Days din Bulgaria și Festivalul Musica Barcensis de la Brașov.

Fiind conceput cu scopul declarat de promovare a muzicii pentru instrumente de suflat, Bucharest Winds Ensemble a urmărit încă de la început diversificarea combinațiilor instrumentale pentru a cuprinde astfel majoritatea genurilor și speciilor camerale care se adresează acestora. Printre dirijorii care au acceptat conducerea muzicală se regăsesc nume sonore ale vieții muzicale: Mihail Agafița, David Crescenzi, Vincent Grüger, Cristian Brâncuși, și Tiberiu Soare.

Programul concertului:

Povestea simfonică „Petrică și lupul”

Povestea simfonică „Petrică și lupul” a fost compusă de Sergei Prokofiev în 1936, fascinând de-a lungul timpului numeroase generații de tineri spectatori din întreaga lume. Gândită pentru orchestră și narator – fiecare personaj este interpretat de un instrument muzical și are propria sa temă – povestea va fi „spusă” de cvintetul Bucharest Winds, alături de actorul Mihai Bisericanu.

Top