Festivalul Musica Barcensis 2016, Ediția a VII-a

Musica Barcensis, festival ajuns la cea de a VII-a ediție, va avea loc și in acest an în toate weekendurile din lunile iulie și august.

Festivalul debutează în 25 iunie, cu o excursie muzicală pe urmele constructorului de orgi Karl Einschenk.

În 26 iunie Brașovul pedalează la Ghimbav, unde va avea loc concertul de debut al festivalului din acest an, protagoniști fiind elevii liceelor de muzică din Brașov și Sfântu Gheorghe.

Musica Barcensis include în acest an:

  • 20 concerte în 10 biserici fortificate
  • Muzicieni din 7 țări
  • Peste 230 de artiști
  • 5 concerte cu tineri muzicieni
  • Prime audiții
  • Muzică din romantism până în modernism
  • Ansambluri corale, instrumentale, soliști, muzică de orgă

Prin realizarea concertelor din cadrul Festivalului Musica Barcensis, în Ţara Bârsei, Fundaţia Forum ARTE încurajează mobilitatea culturală, cu intenţia de valorificare a patrimoniului cultural local şi regional, participanţii având posibilitatea de a asculta concerte de muzică sacră într-un cadru ambiental aparte – unde vocile soliştilor şi instrumentele se îmbină într-o acustică remarcabilă – şi de a vizualiza totodată monumente istorice şi de patrimoniu naţional de o valoare deosebită.

Acustica de excepţie din cadrul bisericilor evanghelice Sf. Bartolomeu şi Prejmer – monument UNESCO – le va transforma în polii centrali din seria reprezentaţiilor, găzduind câte 5, respectiv 4 concerte.

În viaţa culturală a Ţării Bârsei, ediţiile precedente ale Festivalului Musica Barcensis au reuşit să ofere publicului o alternativă la concertele tradiţionale riguroase, o ocazie de a se deconecta din cotidian, precum şi iniţierea unei noi culturi – aceea a experimentării patrimoniului cultural din împrejurimile rurale, atât vizual cât şi muzical.

Programul detaliat al concertelor si ansamblurile participante vor fi afișate pe site.

Festivalul Musica Barcensis este organizat de Fundația Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Codlea, Cristian, Ghimbav, Hărman, Prejmer, Râșnov, Sânpetru, Sf. Martin și Vulcan.

Top