Musica Barcensis - Ediția a IX-a, iulie - august 2018

A IX-a ediție a Festivalului Musica Barcensis, propune și în anul 2018, în toate weekendurile lunilor iulie și august, întâlniri muzicale inedite cu artiști locali, regionali sau internaționali renumiți, dar și cu tineri muzicieni, diversitate stilistică și bogăție coloristică.

Publicul de toate vârstele este invitat să descopere frumusețea locurilor, istoria bisericilor fortificate și să se delecteze cu muzica clasică – și nu numai – în cele 18 concerte ale acestei ediții.

Acustica de excepţie din cadrul bisericilor evanghelice Sf. Bartolomeu şi Prejmer (monument UNESCO) – le va aduce în postura de poli centrali în seria reprezentaţiilor, găzduind fiecare câte 4 concerte.

Detalii program integral festival

 

Musica Barcensis include în acest an:

  • 18 concerte în 12 biserici fortificate
  • Peste 200 de artiști
  • 5 concerte cu tineri muzicieni
  • Proiecții video
  • Prime audiții și debuturi artistice
  • Educație prin muzică
  • Muzică din baroc până în modernism
  • Ansambluri corale, instrumentale, soliști, muzică de orgă

Musica Barcensis ediția a IX-a – momente inedite

Festivalul debutează în 30 iunie la Cristian cu o excursiei muzicală în zonea Rupea

Musica Barcensis – diversitate, confluențe, educație prin muzică

Artiști locali și regionali cunoscuți deja și îndrăgiți de public vor fi prezenți și în această ediție de festival cu repertorii bogate și diversitate stilistică.

Nu lipsesc nici schimburile de idei și impresii precum și întâlnirile cu muzicienii, după concertele din Prejmer, la nelipsitul suc de corcodușe, în curtea bisericii.

De-a lungul celor8 ediții, Festivalul Musica Barcensis a reuşit să ofere publicului o alternativă la concertele tradiţionale riguroase, o ocazie de a se deconecta din cotidian, precum şi iniţierea unei noi culturi – aceea a experimentării patrimoniului cultural din împrejurimile rurale, atât vizual cât şi muzical.

Programul detaliat al concertelor si ansamblurile participante va fi afișat pe site.

Festivalul Musica Barcensis este organizat de Fundația Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Codlea, Cristian, Ghimbav, Hălchiu, Hărman, Prejmer, Râșnov, Sânpetru, Sf. Martin și Vulcan, dar și două concerte la Biserica Neagră.

Top