Festivalul Musica Barcensis 2019, Ediția a X-a

Ediția a X-a a Festivalului Musica Barcensis va începe în acest an în 6 iulie cu o excursie muzicală în Țara Făgărașului, iar concertul de debut invită publicul și bicicliștii, prin Asociația „Brașovul Pedalează” la o tură înspre cetatea Hărman. În calendarul evenimentelor vor fi prezenți peste 240 de artiști, soliști și ansambluri vocale și instrumentale, muzică de orgă, orchestre baroce și simfonice. Finalul de festival este dedicat tinerilor. Copiii sunt așteptați în biserica Sf. Martin, pentru a se delecta alături de părinți și bunici cu o nouă poveste muzicală. Ultimul concert este susținut de o orchestră de tineret din Germania.

Festivalul dedică luna iulie barocului, iar luna august muzicii de cameră și introduce în circuitul cetăților „cucerite prin muzică” Cetatea de la Feldioara, recent restaurată. Biserica Neagră devine polul principal al concertelor lunii iulie, iar Prejmerul rămâne fidel lunii august. În cele 10 biserici vor putea fi audiate 17 concerte, cu muzicieni din România, Germania, Grecia, Elveția, Ungaria și Norvegia.

Festivalul Musica Barcensis este organizat de Fundația Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Codlea, Cristian, Ghimbav, Hărman, Prejmer, Râșnov,  Sf. Martin și Vulcan, și include în acest an și 4 concerte la Biserica Neagră.

Top